intro-foto

Renate Kroeze

Arbeidsrecht

Bevlogen, toegankelijk en professioneel
Ik heb bij grotere kantoren gewerkt en daar veel bruikbare ervaring opgedaan. Maar ik voel mij prettiger bij een kleiner kantoor met betrokken professionals. Het menselijke aspect is cruciaal voor mij. Niet voor niets werk ik alweer heel wat jaren in deze maatschap.

 

Begrijpelijk maken
Mijn werkdag is geslaagd als het me lukt de vele arbeidsrechtelijke dossiers die dag in goede banen te leiden en daadwerkelijke stappen te maken. Overeenstemming over de inhoud van een arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld of over de beëindiging daarvan. Het is steeds de uitdaging een lastig arbeidsrechtelijk dossier terug te brengen tot een voor de cliënt begrijpelijke situatie, waarbij we aan de voorzijde verschillende overwegingen maken en de strategieën bepalen. Wat heeft de cliënt voor ogen? Wat is nodig? Een procedure of deze juist voorkomen? In dat kader geef ik ook graag lezingen over verschillende arbeidsrechtelijke onderwerpen. Het arbeidsrecht is continu in beweging en vergt dan ook veel van, bijvoorbeeld, HR professionals.

 

Baanbrekende uitspraak
Een zaak die me altijd is bijgebleven is een kwestie tussen een gemeente en een plaatselijke organisatie over in het verleden gemaakte afspraken over formeel werkgeverschap. De opdracht werd door de gemeente ingetrokken en de werkgever moest de mensen ontslaan, omdat zij buiten de gemeentelijke opdracht geen werk voor ze had. Kwalificatie payroll of niet? De zaak resulteerde uiteindelijk in een baanbrekende uitspraak van de rechtbank Overijssel over payroll.

 

Op gemak stellen
Ik vind het belangrijk dat elke cliënt zich gehoord en prettig voelt in onze gesprekken. Dat kan een werkgever zijn of HR-manager, maar ook een werknemer voor wie de stap naar een advocatenkantoor misschien een spannende is. Gelukkig lukt het me goed om mensen op hun gemak te stellen.

 

Als ik niet werk…
Ben ik lekker druk met ons gezin. Ook spreek ik graag af met vrienden om een wijntje te pakken of lekker te gaan eten. De weekenden gebruik ik om uitgebreid te koken. Sporten is ook belangrijk. Ik wandel uren met onze hond en maak mijn hoofd weer vrij!

 

Werkervaring
De Vries Advocaten, jurist 1997-1998
De Vries Advocaten, advocaat 1998-1999
Ten Cate Advocaten, advocaat 1999-2006
JPR Advocaten, advocaat 2006-2011
Robers advocaten, advocaat sinds 2011

 

Opleidingen
Rechten, Westfälische Wilhelmsuniversität te Münster, 1996
Rechten, Radboud Universiteit Nijmegen, 1997
Grotius Opleiding, specialisatie arbeidsrecht, 2004

 

Lidmaatschappen / nevenfuncties
Raad van Toezicht Labpon (sinds 01-02-2021)
Raad van Toezicht Stichting Openbaar Primair Onderwijs (OPONOA) (gemeente Berkelland, sinds 01-10-2022)
Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Ressort-Arnhem
Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland
Noabers in Business
Stichting Informeel Ondernemers Contact Hengelo (SIOCH)