intro-foto

Gerrit Beekman

Bouwrecht, Contractenrecht, Insolventierecht, Vastgoedrecht

Nieuwsgierig, praktisch en gedisciplineerd
Tot midden 2018 werkte ik bij een groter regionaal kantoor. Mijn hart ligt bij vastgoed- en bouwzaken. Vastgoedrecht is een specialisme bij Robers advocaten en ik kreeg de kans hieraan bij te dragen. Daarnaast houd ik mij bezig met faillissementsrecht. Regelmatig word ik aangesteld tot curator in een faillissement. Ook behandel ik zaken op het gebied van het contractenrecht. Sinds januari 2021 maak ik deel uit van de maatschap.

 

Samen met de klant
Mijn werkdag is geslaagd als die afwisselend is, met zittingen en besprekingen over kwesties die we oplossen of op zijn minst een stap verder richting een oplossing kunnen brengen. Het leukst vind ik de analyse van zaken en dan liefst mét de cliënt een tactiek uitdenken om tot een oplossing voor een probleem te komen. Als het moet via een procedure, als het kan op een alternatieve manier in overleg.

 

Feest!
Toen ik pas bij Robers advocaten werkte, belde een cliënt in paniek. Er was op vrijdagmiddag beslag gelegd op de bankrekeningen. Al het geld zat vast. De volgende dag was dat geld nodig voor een festiviteit. Ik ben meteen tot actie overgegaan. Heb een hele middag zitten bellen en voor elkaar gekregen dat de klant de dag erop bij zijn geld kon. Het feest kon doorgaan! Een klant die zegt dat hij de samenwerking met mij als prettig ervaart, daar doe ik het voor.

 

Als ik niet werk…
Dan lees ik of kijk Duitse en Scandinavische krimi’s. Een stevige wandeling of fietstocht samen met mijn vrouw door het prachtige Twentse landschap is ook een fijn tijdverdrijf.

 

Werkervaring
Ministerie van LNV, jurist van 2002-2005
Daniels Huisman Advocaten, advocaat van 2005-2018
Robers advocaten, advocaat sinds juli 2018

 

Opleiding
Rechten, Universiteit Utrecht 2001

 

Lidmaatschappen / nevenfuncties
Bestuur VvE
College van Afgevaardigden, arrondissement Overijssel
Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten
Business in Twente (Bint)