intro-foto

Marjolein Gresnigt

Insolventierecht, Akkoorden, Faillissementen, Minnelijke schuldhulpverlening, WSNP

Lidmaatschap en functie
Beroepsvereniging Bewindvoerders WSNP
Sinds 2003 wordt Marjolein regelmatig door de rechtbank benoemd als bewindvoerder WSNP en als curator in faillissementen van natuurlijke personen. Marjolein ondersteunt de advocaten van ons kantoor met de afwikkeling van faillissementen. Ook werkt zij als schuldhulpverlener in het minnelijk traject.

 

Verantwoordelijk, enthousiast en betrouwbaar
Ik werk graag bij een kleinschalig advocatenkantoor. Dat Robers advocaten dichtbij huis is, is een fijne bijkomstigheid. Ik fiets naar mijn werk! Dit is een prettig kantoor, lekker compact en informeel met leuke collega’s. Hier ben je allesbehalve een nummer. Je wordt gewaardeerd en krijgt verantwoordelijkheid. Dat geeft vertrouwen.

 

Verschil maken
Ik heb mijn eigen dossiers meegenomen en heb bij Robers advocaten de digitalisering verder doorgevoerd. Ik ben blij dat ik met mijn ervaring echt een bijdrage kan leveren.

 

Energie aan de voorkant
Als de rechtbank belt op woensdag met een nieuw faillissement, dan ga ik samen met de curator op bedrijfsbezoek. De eerste dagen moet er veel geregeld worden. Daar krijg ik energie van en dan ben ik op mijn best. Elke zaak is anders en vereist een persoonlijke aanpak.

 

Minnelijk akkoord
Een zaak die me bijblijft is er één waarin het gelukt is een zogenaamd ‘minnelijk akkoord’ te bereiken. Dat was al twee organisaties niet gelukt en mij uiteindelijk wel, ondanks de complexiteit en onverwachte tegenvallers. Met een creatieve oplossing heb ik een schuldenvrije toekomst kunnen creëren voor cliënten, zonder een schuldsanering of faillissement. De opluchting bij de cliënten was merkbaar. Zij konden een heel nare periode eindelijk afsluiten. Ze waarderen mijn persoonlijke aanpak. Ik benader ze van mens tot mens en ben heel toegankelijk. Dat is vaak niet het beeld dat mensen van een bewindvoerder of curator hebben.

 

Als ik niet werk…
Ga ik lekker met mijn gezin op vakantie. Ook pak ik graag de racefiets of mountainbike voor een mooie tocht. Ik houd ervan gezellig met vrienden af te spreken (borrelen, sauna, winkelen) en te klussen in en om het huis.

 

Werkervaring
Kienhuis Hoving Advocaten, insolventiemedewerker, curator, bewindvoerder WSNP,
2002-2007
Kolkman Advocaten, insolventiemedewerker, curator, bewindvoerder WSNP, 2008-2010
Brusse & Masselink Advocaten, insolventiemedewerker, curator, bewindvoerder WSNP,
2010-2019
Robers advocaten, insolventiemedewerker, curator, bewindvoerder WSNP sinds 2019

 

Opleidingen
Saxion Hogescholen HBO-MER 1998-2002
Leergang WSNP, OSR, november 2003