intro-foto

Erik Averdijk

Omgevingsrecht, Bestuursrecht, Overheidsrecht

Nuchter, loyaal en pragmatisch
Het kantoor Robers advocaten ken ik al heel lang. Toen ik 2003 van de overheid  overstapte naar de advocatuur bestond het kantoor al. In mijn werk als ambtenaar had ik al regelmatig met Robers advocaten te maken. Nadat ik in de advocatuur begon kwam ik de advocaten van Robers advocaten ook regelmatig tegen. Het kantoor stond ook toen al goed bekend. Het is voor mij dus geen onbekende. Ik ben bij Robers gaan werken, omdat ik daar graag de uitdaging aanga om mede-eigenaar van het kantoor te worden. Robers heeft een mooie klantenkring die ik graag wil bedienen.

Ambitie
De wereld van het recht en die van de advocatuur is constant in beweging. Mijn ambitie is om de relevante ontwikkelingen bij te houden en dus up-to-date te blijven. Dat wil ik doen binnen een kantoor dat middenin de Twentse ondernemende samenleving staat. Ik wil graag met mijn collega’s groeien in het aandeel dat Robers advocaten al in Twente heeft.

Geslaagde werkdag
Mijn werkdag is geslaagd wanneer ik voor een cliënt een oplossing heb gevonden die ervoor zorgt dat hij/zij weer verder kan.

Uitdaging
Ik heb voor de twee grootste advocaten- en notariskantoren van Twente gewerkt. Een zaak die mij altijd zal bijblijven, is het behoud van een onderneming in het Twentse buitengebied. Omwonenden zagen het bedrijf liever verdwijnen, maar ik kon het behouden en zelfs nieuwbouw mogelijk maken. Een andere zaak betrof de illegale import van huishoudelijk afval uit Ierland. Ik kon voorkomen dat mijn cliënt enorme dwangsommen zou verbeuren. Deze zaak leidde uiteindelijk tot een richtinggevende uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Compliment
Het mooiste compliment dat ik van een cliënt kreeg is dat ik mezelf ben en blijf. Zo wil ik ook overkomen.

Als ik niet werk
Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik graag actief in en rond het huis, kook ik graag, stap op mijn mountainbike en zet ik mij in voor anderen in de samenleving.

 

Opleidingen
Juridische Bedrijfswetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen, 1996;
Civiel Effect, Rijksuniversiteit Groningen 2002;
Grotius Omgevingsrecht 2006

Nevenfuncties
voorzitter Raad van Commissarissen Wonen Delden;
lid Lionsclub Delden;
lid Vereniging voor Agrarisch Recht;
bestuurslid vereniging voor Bouwrechtadvocaten;
lid Vereniging voor Bouwrecht;
lid Vereniging voor Milieurecht