intro-foto

Marieke van der Lee

Arbeidsrecht, Faillissementsrecht, Ondernemingsrecht

Betrokken, analytisch en perfectionistisch
Prettige gesprekken en de intimiteit van een kleiner kantoor dan ik gewend was, gaven de doorslag om bij Robers advocaten aan de slag te gaan. Hier krijg ik de ruimte mij naast ondernemingsrecht en faillissementsrecht, bezig te houden met arbeidsrecht. Ik wil me graag verder ontwikkelen als advocaat en me nog verder specialiseren in ‘mijn’ rechtsgebieden.

 

Samenwerken
Mijn werkdag is geslaagd als ik mensen heb kunnen adviseren en dit advies bijdraagt aan het voorkomen of oplossen van hun probleem. Het leukst is als je dat echt samen met de cliënt kunt doen.

 

Lange adem
Een zaak die me is bijgebleven voerde ik voor een dame op leeftijd. Zij was opgelicht door een financiële tussenpersoon. Ze had een vordering op de VOF. De vraag was of de later toegetreden vennoten aansprakelijk waren voor bestaande schulden. Ik vond van wel. De rechtbank oordeelde anders en wees de vordering van mijn cliënt af. Na een jarenlange gerechtelijke procedure oordeelde het gerechtshof uiteindelijk toch in het voordeel van mijn cliënte.

 

Inzet telt
Natuurlijk is het fijn als je gelijk krijgt van de rechter of op een ander manier een goed resultaat behaalt voor je cliënt. Maar het mooiste compliment kreeg ik in een mailtje dat ging over de manier waarop ik mijn werk doe: ‘Graag wil ik je heel hartelijk danken voor jouw inzet, het is je werk, maar dat wil niet zeggen dat je kunt rekenen op inzet, zoals door jou getoond’.

 

Als ik niet werk…
Ben ik in de weer met mijn gezin of aan het sporten. Ook ga ik graag uit eten of borrelen met vrienden en geniet ik van vakanties.

 

Werkervaring
Daniels Huisman Advocaten, jurist 2008-2013
Daniels Huisman Advocaten, advocaat 2013-2018
Robers advocaten, advocaat sinds 2018

 

Opleidingen
Management, Economie & Recht (MER), Saxion Hogeschool 2002-2006
Pre-master en Master Recht & Management, Universiteit van Tilburg 2006-2008
Rechten, Universiteit van Tilburg 2010-2012

 

Lidmaatschappen / nevenfuncties
Industriële Kring Twente
Netwerkclub Haaksbergen