intro-foto

Marga Kamers

Plichtsgetrouw, nuchter en doorpakker
Ik 1999 verliet ik de toeristische sector voor een baan bij Robers advocaten. Toen een nieuwe wereld voor mij, inmiddels heel vertrouwd terrein. Ik ben juridisch secretaresse. Naast het gebruikelijke secretariële werk, doe ik de boekhouding, inkoop en receptie. Juist die veelzijdigheid maakt mijn werk zo leuk. Ik ben hier op mijn plek. We zijn groot genoeg om efficiënt te kunnen werken en tegelijk klein genoeg voor de gezelligheid, de samenwerking als team en de korte lijnen.

 

Cijferwerk
De drukke werkdagen zijn het leukst. Zeker als het dan lukt zaken af te maken of op te lossen. Ik ben niet meer de jongste en het geeft een kick dat het me bij de introductie van nieuwe digitale werkwijzen en programma’s steeds weer lukt ze onder de knie te krijgen. Ik ben wel van de cijfertjes. Puzzelen om de boekhouding kloppend te krijgen past me wel.

 

Onder de indruk
De zaak die mij altijd bijblijft? We hebben ook schuldsaneringszaken. Jaren geleden zat een groot gezin in de schuldsanering. Elke week lag er vijftig euro leefgeld bij ons klaar. Dat ging toen nog zo. Het lukte het gezin drie jaar lang rond te komen van dit weekgeld, zonder klagen. Met de jaarwisseling kwam de moeder het secretariaat een flesje bubbels brengen als dank voor de goede zorgen. Als je bedenkt waarvan het gezin zelf moest leven, maakt dat grote indruk.

 

Kleine dingen
Het is fijn iets voor mensen te kunnen betekenen. Dat zijn soms kleine dingen. Mensen geruststellen met een grapje of praatje als je merkt dat ze nerveus zijn voor een zaak of lastige bespreking met de advocaten.

 

Als ik niet werk…
Dan ben ik er voor mijn man, kinderen en kleinkinderen en (mantel)zorg ik voor mijn ouders. Ik geniet van weekendjes weg en langere reizen, fietstochten en lekker uit eten gaan.