intro-foto

Herm Jan Robers

Overheidsrecht, Vastgoedrecht

Geïnteresseerd, nuchter en volhardend
Op 1 mei 1996 richtte ik dit kantoor op. Al vrij snel volgden er collega’s en compagnons die hielpen Robers advocaten uit te bouwen. Bewust koos ik voor een kleinschalige setting. In een interview met Tubantia destijds heb ik gezegd dat een kantoor met vijf à zes advocaten en een aantal ondersteunende collega’s mij een ideale omvang leek. Bij een dergelijke omvang voel ik me nog altijd prettig.

 

In goed gesprek
Mijn ambitie is het kantoor ‘klein aber lieblich’ te houden. Groei moet er altijd zijn in kennis en samenwerking met cliënten. Op een geslaagde werkdag heb ik in ieder geval besprekingen gehad met cliënten, heb ik mogelijk een cliënt bezocht of een uitdagende zitting gehad. Het leukst vind ik het meedenken en problemen oplossen. Vaak worden die oplossingen bereikt buiten de rechter om. Als het niet lukt een geschil ‘in der minne’ op te lossen, doe ik hard mijn best in een procedure resultaat te bereiken voor mijn cliënt. Vaak sta ik bedrijven bij in geschillen met overheden.

 

Winnaarsmentaliteit
Zaken die me zijn bijgebleven, zijn die waarin het lukte een verschil te maken voor de cliënt. Ik heb een aantal bedrijven bijgestaan op een locatie waar uitbreiding lastig was in verband met de regels van de overheid. Als het dan lukt om toch die uitbreiding af te dwingen, soms in samenwerking met een gemeente, maar soms ook tegen de wens van een overheidsorganisatie in, blijft dat je bij. Het is mooi als een cliënt aangeeft grote betrokkenheid te hebben ervaren en/of de manier van samenwerken erg op prijs te hebben gesteld.

 

Als ik niet werk…
Houd ik me bezig met mijn gezin, hoewel de kinderen inmiddels uitgevlogen zijn. Ik werk met plezier op het land bij mijn woonboerderij en reis graag met onze camper. Daarnaast ben ik – beginnend! – saxofoonspeler en lees ik graag.

 

Werkervaring
ABN AMRO concernopleiding, 1987-1988
Kienhuis Hoving advocaten en notarissen, advocaat 1988-1996
Robers advocaten, 1996

 

Opleidingen
Rechten, Rijksuniversiteit Utrecht (afstudeerrichting bedrijfs sociaal-economisch recht)
Grotius Opleiding, algemeen bestuursrecht, 1999

 

Lidmaatschappen / nevenfuncties
Lid Hof van Discipline, sinds 2019
Lid Building Society
Lid SIOCH (Stichting Informeel Ondernemers Contact Hengelo)
Lid FBK Business Club
Lid BOV (Boekelose Ondernemers Vereniging)