intro-foto

Angelet Veldscholte

Arbeidsrecht

Passie
Als iets mij zou moeten omschrijven, is het wel dat ik een tomeloze passie voor het arbeidsrecht heb. Het is een prachtig vak dat alles omvat. Het is actueel, menselijk, maar ook levendig en ingrijpend. Het uitpluizen van arbeidsrechtelijke vraagstukken met een analytische blik intrigeert mij, waarbij je het menselijke aspect niet uit het oog moet verliezen. Ook vind ik medezeggenschap een interessant vlak binnen het arbeidsrecht, vandaar dat ik mijn scriptie heb geschreven over “De wezenlijke invloed van een ondernemingsraad in internationaal concernverband”.

Breed bekeken
Ik heb altijd naast mijn studies gewerkt en daardoor al veel ervaring opgedaan. Zo maakte ik onderdeel uit van het legal team bij een grote multinational, maar ben ik ook griffier geweest bij de rechtbank. De laatste paar jaren zijn met name gericht op het arbeidsrecht. Ik heb bij verschillende (grotere) kantoren gewerkt, maar ook als Jurist bij het UWV waardoor ik de (soms ingewikkelde) ontslagroute van binnenuit heb leren kennen. Doordat ik al veel praktijkervaring heb opgedaan, kijk ik vanuit verschillende invalshoeken naar een juridisch probleem en ben ik praktisch.

Als ik niet werk…
Kan je mij vinden in onze prachtige hoofdstad Amsterdam. Daar waar ik ben opgegroeid in Hengelo heeft Amsterdam mijn hart gestolen. Zo kan ik uren dwalen door de stad die zoveel geschiedenis heeft, ergens een cafétje induiken of met vrienden lekker lang tafelen. Ook ben ik graag creatief bezig met pottenbakken of tuinieren. En als het even kan ga ik graag op reis, van stedenreizen tot backpack avonturen!

Werkervaring
Kennedy Van der Laan, verschillende functies, 2018 – 2019
L&A advocaten, werkstudent Arbeidsrecht, 2019 – 2020
UWV, Jurist Arbeidsrecht & Ontslag, 2020-2021

Opleidingen
Rechten, Bachelor, Saxion Enschede, 2015
Rechten, Pre-master, Open Universiteit, 2018
Arbeid- en Ondernemingsrecht, Master, Universiteit Utrecht, 2020