Wet Werk en Zekerheid aangenomen door Eerste Kamer

20 juni, 2014 | geen reacties

De Eerste Kamer heeft de Wet Werk en Zekerheid op 10 juni 2014 aangenomen. Deze wet regelt een groot aantal hervormingen voor de arbeidsmarkt. Er komen nieuwe ontslagregels, er zijn veranderingen met betrekking tot flexibele arbeidscontracten en er zal een stapsgewijze verkorting van de WW-periode plaatsvinden.

In eerste instantie zouden een aantal maatregelen (aanzegplicht, proeftijd en concurrentiebeding) ingaan per 1 juli 2014. Besloten werd echter om deze maatregelen eerst per 1 januari 2015 te laten ingaan. Werkgevers hebben zo meer tijd om maatregelen te nemen.

In dat kader geldt dat u per 1 januari 2015 rekening dient te houden met het volgende:

  • Een proeftijd in tijdelijke contracten van zes maanden of korter is niet meer mogelijk. Ook het opnemen van een proeftijd in een daarop volgend contract is niet toegestaan.
  • Het opnemen van een concurrentiebeding in een tijdelijke arbeidsovereenkomst is enkel nog toegestaan in bijzondere omstandigheden. Deze bijzondere omstandigheden (bijvoorbeeld zwaarwichtige bedrijfs- of dienstbelangen) moet u schriftelijk motiveren bij uw concurrentiebeding. Zonder een dergelijke motivatie is het concurrentiebeding namelijk gewoon niet geldig!
  • Bovendien geldt een zogenaamde aanzegplicht bij tijdelijke contracten van zes maanden of langer. Uiterlijk één maand vóór het einde van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd moet u de werknemer schriftelijk informeren. Gaat u de arbeidsovereenkomst beëindigen of voortzetten? Wilt u de arbeidsovereenkomst voortzetten dan moet duidelijk zijn onder welke voorwaarden? Overigens geldt de aanzegplicht ook voor opvolgende contracten van zes maanden of langer.

 

justitie_hamer (2)

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *